ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ

2017-08-17 07:05

Τη 17η Αυγούστου 2017, ημέρα Πέμπτη, η Ενορία μας οργάνωσε και πραγματοποίησε με τις ευλογίες και την παρουσία του ιερέα μας π. Σπυρίδωνα τη δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της χρονιάς, αυτή τη φορά στην Ιερά Μονή Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, στο Παγγαίο όρος. Το προσκύνημα αυτό εμπλουτίστηκε με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές με υψηλή περιβαλλοντική αξία. Στην εκδρομή έλαβαν μέρος 99 άτομα. Τα δύο λεωφορεία έφτασαν στη Μονή στις 10.30 η ώρα το πρωί. Οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν στο Καθολικό, όπου τελέστηκε ιερά παράκληση προς την Παναγία την Εικοσιφοίνισσα, στην οποία χοροστάτησε ο π. Σπυρίδων και έψαλλε ο πρωτοψάλτης της Αγίας Μαρίνας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος μαζί με τους βοηθούς του. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το αρχονταρίκι, όπου ενημερωθήκαμε για την μακραίωνη ιστορία της Μονής και τα θαύματα της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας.

Μετά την αναχώρηση από τη Μονή επισκεφθήκαμε την Αγία Βαρβάρα, πολιούχο της Δράμας, ενημερωθήκαμε για το ιστορικό της και γευματίσαμε στο εστιατόριο «Νησάκι». Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και το αρχαίο τείχος, όπου πληροφορηθήκαμε  από ξεναγούς την ένδοξη ιστορία της αρχαίας πόλης.

Στη συνέχεια καταλήξαμε στη λίμνη Βόλβη, όπου μας διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό για το Εθνικό πάρκο λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου και ενημερωθήκαμε για την μεγάλη περιβαλλοντική σημασία της Βόλβης. Η εκδρομή έληξε με μια σύντομη στάση στις «Νυμφόπετρες», στο μνημείο της φύσης που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό της επαρχίας Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής διαβάστηκαν μέσα στα λεωφορεία ενημερωτικά σημειώματα για τη λεκάνη της Μυγδονίας, τη λίμνη Κορώνεια, τον ποταμό Στρυμόνα, το όρος Παγγαίο, το μοναστήρι της Παναγίας της Εικισιφοίνισσας και για την Αγία Βαρβάρα Δράμας.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα. Περισσότερο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στη φωτοθήκη της ιστοσελίδας.

Η Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας

 

 

 

 

 

Η Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας

 

 

 

 

Ο π. Σπυρίδων και ο πρωτοψάλτης κ. Παπαδόπουλος στο περιστύλιο του καθολικού της Μονής

 

 

 

 

 

 

Ο π. Σπυρίδων και ο πρωτοψάλτης κ. Παπαδόπουλος στο περιστύλιο του καθολικού της Μονής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι προσκυνητές στην Αγία Βαρβάρα Δράμας

 

 

 

 

 

 

Ξενάγηση στο αρχαίο τοίχος της Αμφίπολης

 

 

 

 

 

Ξενάγηση στο αρχαίο τοίχος της Αμφίπολης

 

 

 

 

Στην παραλία της λίμνης Βόλβης

 

 

 

Στην παραλία της λίμνης Βόλβης

 

 

 

 

 

 

Στάση για καφέ στο χωριό Μικρή Βόλβη

 

 

 

Στάση για καφέ στο χωριό Μικρή Βόλβη.