ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΟΛΩΝΗΣ

2017-10-16 11:11

Η ενορία της Αγίας Μαρίνας ευτύχησε να έχει πολλούς ευσεβείς ανθρώπους που συμβάλουν αποφασιστικά στο θεάρεστο έργο της. Ένας από αυτούς είναι και ο κ.Τριαντάφυλλος Κολώνης. Πρόκειται για εμβληματική μορφή της ενορίας μας. 
Μόνιμος κάτοικος των Γεωπονικών από το 1987, συνδέθηκε στενά με την Αγία Μαρίνα σχεδόν από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ιερού ναού, όταν ακόμα ήταν ένα μικρό εκκλησάκι και λειτουργούσε περιστασιακά, επειδή δεν είχε μόνιμο εφημέριο. Ο ίδιος εκκλησιαζόταν τότε στην Οσία Παρασκευή της Νέας Καλλικράτειας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, κυρίως στο Ιερό, όπου συχνά διάβαζε ιερά κείμενα, γι’ αυτό και τιμήθηκε από τη Μητρόπολη με τον τίτλο του «Αναγνώστη».
Με την Αγία Μαρίνα ασχολήθηκε ουσιαστικά, όταν τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος ο μακαριστός π. Ιωάννης Θεοδώρου, ο οποίος τον περιέλαβε στα Εκκλησιαστικά συμβούλια των περιόδων 2005-2007 και 2008-2010. Με την ιδιότητα του εκκλησιαστικού συμβούλου βοήθησε ενεργά τον π. Ιωάννη στην επέκταση του ιερού ναού στις σημερινές του διαστάσεις μη διστάζοντας να συγκρουστεί με τους υψηλά ιστάμενους, όταν είδε ότι υπήρχαν επιφυλάξεις ή καθυστερήσεις στην χορήγηση της σχετικής άδειας ή στην εκταμίευση των αναγκαίων κονδυλίων για τη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών.
Μετά από την τακτική λειτουργία της ενορίας εκκλησιάζεται πλέον στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας, όπου εμφανίζεται από τους πρώτους σε κάθε ακολουθία μαζί με τη σύζυγό του Ευτυχία. 
Αν και δεν συμμετέχει επίσημα στη διοίκηση του ναού, εν τούτοις ενδιαφέρεται ενεργά για τις δραστηριότητες της ενορίας, προσφέροντας συχνά χρήσιμες συμβουλές, αλλά και χρηματικές ενισχύσεις για την αγιογράφηση ή για τα έργα εξωραϊσμού του ναού. 
Το όνειρό του να πάρει η ενορία το γειτονικό προς το ναό οικόπεδο για να καλύψει τις αυξημένες της ανάγκες σε χώρο πραγματοποιήθηκε τελευταία, ύστερα και από δικές του παρεμβάσεις στον ιδιοκτήτη, προκειμένου να το δωρίσει στον ναό ή, τουλάχιστο, να μειώσει τις οικονομικές του απατήσεις.
Ο κ Τριαντάφυλλος θα ανάψει τα χαράματα το καντηλάκι της Αγίας Μαρίνας, καθώς κάνει την πρωινή του περιοδεία με το «κοπαδάκι» του (δύο σκυλάκια και μια γάτα!).
Επίσης, θα φέρει στην ενορία ό,τι περίσσεια φρούτων και λαχανικών παράγει στο μπαξεδάκι του, προκειμένου να τα πάρουν, όσοι τα χρειάζονται. 
Η Αγία Μαρίνα είναι το «κέντρο της ζωής» του. Τρανή απόδειξη αποτελεί και το γεγονός, ότι την άνοιξη μάζεψε μόνος του φλαμούρι από την περιοχή, το ξήρανε, το έβαλε σε σακουλάκια και το έφερε με ένα πανέρι στον ναό για να πάρει όποιος θέλει, αφού αφήσει βέβαια και κάτι υπέρ της Αγίας Μαρίνας. Αυτό κι αν δεν είναι προσφορά!
 
Γεωπονικά, Οκτώβριος 2017